Hangpot

Veel tuinliefhebbers kiezen voor de hangpot. Dit doen ze vanwege de functionaliteit en omdat zo'n pot de tuin veel fraaier maakt. In ons assortiment vind je hangende bloempotten voor buiten met fraaie decoraties, handgemaakt in Spanje. Zo'n hangpot van keramiek is ideaal om ruimte te besparen, want je bloemen en planten komen aan de schuur of schutting te hangen. Zo krijgt je tuin of balkon een prachtige mediterrane uitstraling. Je kunt ook kiezen voor een fraaie Spaanse bloempot. Bekijk alle opties en koop je hangpot of bloempot eenvoudig online!

Hangpotten kopen voor buiten

Elke hangpot uit ons assortiment is gemaakt voor buitengebruik. Aan de onderkant zit een opening voor de drainage, waardoor gebruik binnen niet aan te raden is. Je kunt een hangende bloempot eenvoudig aan een haakje ophangen, bijvoorbeeld aan de schutting of buitenmuur. De potten zijn voorgevormd om te blijven hangen aan het haakje. 

Het grote voordeel van een hangende plantenpot is natuurlijk dat je ruimte bespaart. Je houdt de grond, bijvoorbeeld het terras, volledig vrij van potten met planten. Potjes die buiten aan de muur hangen beperken niet of nauwelijks je bewegingsvrijheid. Juist daarom zijn ze ook bijzonder geschikt voor gebruik op het balkon. We zetten de belangrijkste voordelen van onze hangpotten op een rij:

  • Perfect voor gebruik buiten in de tuin of op het balkon
  • Bespaart ruimte
  • Geschikt voor talloze bloemen en planten
  • Handgemaakt in Spanje
  • Keuze uit een groot aantal kleurrijke ontwerpen

Handgemaakte hangende bloempotten uit Spanje

Hangpotten zijn praktisch, maar de exemplaren uit ons assortiment bestel je met name omdat ze ook heel mooi zijn. Waarschijnlijk heb je ze in Mediterrane landen, waaronder met name Spanje. vaak aan de muren zien hangen. Denk maar eens terug aan je vakanties in Andalusië, de Costa Brava en andere prachtige streken. 

Dezelfde sfeer kun je nu thuis in de tuin creëren. Welke hangpot voor buiten je ook kiest, elk model is handgemaakt en geschilderd en geglazuurd in Spanje. Elk product is dus ook uniek. We hebben de mooiste decoraties en kleuren. Van zwart tot blauw en van rood tot geel.

De plantenpotten zijn gemaakt van keramiek. Dit materiaal bestaat uit gebakken klei. Het is sterk, slijtvast, kan goed tegen warmte en ook nog duurzaam.

Voor de mooiste planten en bloemen

Welke bloemen of planten je in hangpotten plant, mag je natuurlijk helemaal zelf weten. Onze klanten plaatsen er graag viooltjes in, maar ook de begonia, de Spaanse margriet en talloze hangplanten zijn geliefd. Het is maar net wat jij mooi vindt. Planten zijn makkelijk te onderhouden, omdat overtollig water afgevoerd wordt aan de onderkant van de bloempot.

Wel is het belangrijk om rekening te houden met kou in de winter. We adviseren je om de hangende plantenpotten niet in de tuin of het balkon te laten hangen in de winter, omdat het keramiek niet goed bestand is tegen vrieskou.

Online een mooie hangpot kopen

Hangpot.nl heeft een uitgebreid assortiment met prachtige producten. Wil je jouw tuin of balkon ook opsieren met deze prachtige hangpotjes, die je kunt voorzien van een plant of bloemen naar keuze? Dat begrijpen we, want de fraaie designs zijn een lust voor het oog. 

Dankzij de grote vraag voor onze producten, blijven we het assortiment voortdurend aanvullen. Zo ben je ook in de toekomst verzekerd van unieke hangende plantenpotten voor buiten. Maak snel je keuze en koop een hangpot online!